Gepubliceerd: 15.11.2023
Deze november komen twee nieuwe symfony versies er aan 6.4 en 7.0. In dit artikel zullen we uitleggen welke verschillen er zijn en naar welke versie je het best kunt updaten. Ook zullen we een aantal nieuwe features doornemen.
Voor veel mensen is het wellicht onduidelijk wat het verschil is tussen Symfony 6.4 en 7, Ze hebben namelijk allebei dezelfde nieuwe features en komen uit op het zelfde moment.
Het verschil zit hem in de backwards compatibility en hoe lang ze ondersteund zullen worden. Om te beginnen met de backwards compatibility, bij elke nieuwe symfony minor versie komen er nieuwe deprecations bij. Deze deprecations worden elke major versie pas verwijderd / aangepast, dit zorgt er voor dat Symfony versies 6.0 tot en met 6.4 compatibel zijn met elkaar. Hier door is het update proces relatief pijnloos, daarin tegen is het updaten van 6.4 naar 7 meer werk aangezien je hier bij hoogst waarschijnlijk je code moet aanpassen.
Het volgende belangrijken verschil tussen de aankomende Symfony versies is hoe lang ze ondersteund zullen worden. Per major versie heeft Symfony altijd vier minor versies waar van de laatste altijd x.4 is. Deze minor verschilt met de ander minors omdat deze een lts versie is, lts staat voor long term support. Bij deze lts versies worden bugs tot drie jaar na uitkomst nog verholpen en security problemen zelfs vier jaar, in tegenstelling tot de normale acht maanden.
Nu we hebben besproken wat het verschil is tussen de symfonie versies kunnen we kijken naar welke versie je het best kunt updaten. Het antwoord op deze vraag is niet zwart wit maar er is wel een hulpvraag die je jezelf kunt stellen: word applicatie op dit moment of in de toekomst actief ontwikkeld? Mocht dit het geval zijn is het aan te raden om naar 7 te updaten dit geeft je namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwe features en updates. Als er geen actieve ontwikkeling loopt of gepland staat is het logischer om te updaten naar 6.4, dit geeft de zekerheid dat je in de komende jaren geen grootte updates of veranderingen hoeft te doen.
Ook interessant
Recente blog posts